Elena Popkey ger en segerintervju för Sportens Fredrik Sjölund.

Jämtland Baskets premiär mot Umeå slutade med hemmaseger med tre poäng (98-95).Men först efter mycket möda och stort besvär.

ÖB:s premiärvinst mot AIK var en karbonkopia på fredagens match. Hårt och dramatiskt – och hemmaseger med… just det – tre poäng (57-54).

Matchvinnare: Elena Popkey och Stina Dahlin.

Popkey satte sju viktiga poäng i slutet, tog två returer och en steal.

Dahlin satte en tvåa och svarade sedan för ett aggressivt och uppoffrande försvarsspel när AIK försökte hitta skottläge för kvittering.

Stina Dahlin var väldigt nyttig och bra.

AIK gjorde som Umeå i fredags; bjöd på mycket hårt motstånd. Inte konstigt. Alla lag som coachas av Anders Härd spelar basket på ”rätt sätt”.

AIK består av många tjejer som går Basketgym och det märktes lång väg. Välskolade spelare som förstår hur man ska spela lagbasket, vad man ska göra i specifika situationer.

Härd satte upp ett rörligt och smart försvar med syfte att stoppa Popkey från att öppna upp AIK i mitten och komma till snabba avslut. Det lyckades bra.

ÖB ledde som mest med 18 poäng, men tappade allt. Till slut fick man gräva riktigt djupt för att hitta ett sätt att vända och vinna matchen.

Starkt gjort eftersom Ta’Rea Cunnigan var kraftigt hämmad av en fotledsskada och bara gick på halv maskin, om ens det.

Dessutom hade Olivia Lindgren en sån där dag då allt blir fel. 0/8 på treorna och bara fyra poäng. Kanske premiärnerver. Hon kompenserade till viss del alla missar med 9 assists.

Nä, det här var en match som ÖB till stor del vann genom att Elena Popkey och Stina Dahlin klev fram. 27 respektive 13 poäng.

Popkey spelade nästan non stop och det behövdes denna gång.

Nu väntar en bortamatch mot Alvik nästa lördag. Förhoppningsvis med en hel Ta’Rea Cunnigan.

– Förhoppningsvis, sa hon direkt efter matchen.

Källa:

Popkey och ÖB grävde fram en seger