Stina Dahlin producerar stormatch efter stormatch.

Elena Popkey och hennes trupper slog tillbaka Luleå Stars med hela 90-59.

ÖB kickstartade matchen med att göra 26-9 i första perioden. Sedan kontrollerade man Luleålaget på ett bekvämt sätt. Seger med 31 poäng, trots att Olivia Lindgren inte kunde spela och trots att Sanna Edström och Hanna Glantz saknas sedan tidigare.

Då räcker det en bra bit att ÖB har en så pass kreativ trio som Popkey, Ta’Rea Cunnigan och en formstark Stina Dahlin. De svarade för 64 av lagets poäng.

Dahlin hade 20 poäng, 6 returer, 6 assists, 2 steals och 1 block. Dessutom bara 1 turnover. Toppensiffror alla dagar i veckan.

20-åringen är utan tvekan den spelare som har utvecklats mest i årets lag.

Segern betyder att ÖB förstärker sin andraplats efter Luleå BG. Matchkvoten är 9-2.

Nu väntar en längre jul- och nyårsvila. Nästa uppgift är Västerås på hemmaplan, 13 januari. Då får vi hoppas att Krister Blomgren har fått tillbaka Lindgren, Edström och Glantz.

ÖB-Luleå Stars 90-59

ÖB: Elena Popkey 26, Stina Dahlin 20, Ta’Rea Cunnigan 18, Vera Blomgren 6, Jenny Aronsson 5, Ida Lundgren 5, Frida Joelsson 4, Amanda Pettersson 4, Emma Strand 2.

Returer: 37-39 (Dahlin och Popkey 6 var).

Assists: 24-13 (Dahlin 6).

Steals: 19-7 (Popkey 9).

Elena Popkey producerade en ny match av yppersta märke. Om ÖB-spelaren var snudd på bäst i hela division 1 i fjol är det ingen tvekan i år. Popkey lirar helt enkelt i en egen division.

 

Källa:

Storseger även för ÖB