Elena Popkey var banans bästa spelare. Statistikraden 21-8-4-5 på 29 minuter visar på en spelare som var aktiv och effektiv.

ÖB vann mot Västerås, men utan storspel.

Det var som väntat efter ett långt uppehåll; rostigt, otajmat och många missar. Det sistnämnda kan vi se på returstatistiken – 54-56…

Segern (68-54) var ändå det som räknades denna januarimåndag. Det är ÖB:s tionde seger på tolv matcher och det förstärker andraplatsen bakom Luleå BG.

Krister Blomgren – som saknade Frida Joelsson och Hanna Glantz – matchade alla tolv spelare. Ta’Rea Cunnigan fick mest tid på golvet, 33.46, vilket var helt rätt. USA-forwarden ska matchas mycket och genom sin fina fysik få chans att nöta ned motståndarna.

Mittenlaget Västerås var i underläge från första till sista perioden och hade sin stora styrka i insidespelet. 56 returer är mycket bra.

ÖB:s främsta vapen är INTE returkampen. Dels för att Popkey bygger spelet på andra faktorer som fart och hög press, men även på duellspel. Dels för att laget saknar storlek.

Förutom Popkey och Cunnigan var också Stina Dahlin till sin fördel. 16+8 på 28 minuters speltid. Glädjande också att Sanna Edström var redo för comeback. 13 minuter blev det där och 5+5. . Lillasyster Moa gjorde också comeback – väldigt skoj att båda är tillbaka.

Nästa match spelas också hemma, 27 januari mot Alvik.

 

Källa:

Otajmat – men seger