You are here
Home > Okategoriserade > Klara för superettan

Klara för superettan

Klara för superettan

 

Förutsättningarna inför helgens matcher var att det räckte med en vinst för damlaget för att säkra spel i superettan efter jul. När 80 minuter var spelade hade Östersund spelat hem 4 av 4 möjliga poäng och platsen i superettan var klar.

 

Lördagens match spelades mot Lidingö och det blev en match som inte avgjordes förens i slutsekunderna. Lidingö började matchen bäst och ledde efter första perioden med fem poäng. Andra perioden var Östersunds bästa för dagen och man vann den med 10-24. Med en nio poängs ledning i halvtid trots en dålig start på matchen hade bortalaget förhoppningar om att kunna dra ifrån mer i andra halvlek, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

Tredje perioden börjar trevande för båda lagen och när något lag väl gjorde poäng så svarade det andra laget med det samma. Perioden avslutades med sex raka poäng från Lidingö och inför sista perioden var ledningen nere i bara tre poäng.

Fjärde perioden var i stort sätt tio minuter av poängbyten mellan lagen där Östersund lyckas hålla nerverna i styr de sista minuterna och får med sig en två poängsvinst, 59-61.

 

På söndagen hoppade laget på pendeltåget för att möta Uppsala med förhoppningar om att genomföra matchen bättre än vad man hade gjort dagen innan. Segermarginalen i andra matchen blev tillslut fyra poäng, dubbelt så stor som mot Lidingö, men spelet från bortalaget hade fortfarande mer att önska.

Matchen började jämnt och efter första perioden ledde Östersund med 12-16 och i halvtid är ställningen 24-27. Det var en första halvlek där laget ofta kom till bra, öppna lägen, men bollen ville inte gå i korgen. Samtidigt så gjorde man en del misstag defensivt vilket ledde till en i stort sätt helt jämn match.

I andra halvlek känns det som om Östersund börjar koppla greppet mer om matchen, och har en tio poängsledning inför sista perioden. Men Uppsala kommer tillbaka och när det tre minuter kvar skiljer det bara fyra poäng. Även denna match lyckas man hålla nerverna under kontroll och genom bra försvar och 100 procentigt straffkastskytte de sista minuterna lyckas man vinna även denna match. Slutresultatet skrivs till 57-61

 

Trots att spelet inte var det bästa hela helgen så finns det positiva bitar att ta med sig. Framförallt har laget visat att de klarar av att vinna jämna matcher där allt avgörs i slutminuterna.

Nu väntar en vecka med träning innan vi välkomnar Blackeberg till Sporthallen på söndag kl. 17.00 för årets sista match.

 

Poängplockare matchen mot Lidingö:

 

Elena Popkey 26p

Moa Edström 8p

Matilda Ståhl 8p

Stina Dahlin 8p

Erica Gavelin 5p

Frida Joelsson 5p

Megan DeRuyter 1p

 

 

Poängplockare matchen mot Uppsala:

 

Elena Popkey 15p

Matilda Ståhl 14p

Frida Joelsson 11p

Megan DeRuyter 10p

Stina Dahlin 6p

Erica Gavelin 3p

Moa Edström 2p

Top