Vision och mål

”Idrott har makten att förändra världen, makten att inspirera, makten att förena människor på ett sätt som få andra saker kan. Den talar till människor på ett språk alla förstår.

Idrott kan skapa hopp där det en gång fanns förtvivlan. Den är ett instrument för fred och kanske ännu mer kraftfullt än regeringarna själva.
Den bryter ner barriärer och skrattar åt all slags diskriminering.

Hjältarna som idrotten skapar, är exempel på denna makt. De är tappra, inte bara på spelplanen, utan också i samhället. De sprider hopp och inspiration till världen.”
Nelson Mandela (fritt översatt)

Östersund Basket

Östersund Basket är inte bara en basketskola för spelare, utan fungerar även som skola för framtidens ledare.

Genom föreningen kan du få kvalificerade ledarutbildningar, både inom basketen specifikt men också allmänt inom idrotten.

Som medlem i föreningen får du prova på att leda grupper, både som tränare och domare. Du har också möjlighet att leda andra typer av projekt inom den ordinarie verksamheten som t.ex. våra upptaktsläger och egna arrangemang och cuper.

Att vara ledare i Östersund Basket ger kunskaper och erfarenheter som är ytterst användbara inte bara inom basketen och idrotten utan även i ett framtida yrkesliv.

Vår vision

Östersund Basket ska vara Sveriges bästa basketförening för spelare, ledare och funktionärer där glädje, engagemang och mod genererar trygghet och framgång för föreningen och dess medlemmar.

Våra kärnvärden

Glädje

Glädjen är den viktigaste inspirationskällan i livet! Vi skall sprida glädje och bygga stämning och på så sätt öka intresset för klubben och, i en fortsatt utveckling, basketintresset i Östersund. Spelarna skall förutom sin skicklighet bli kända för god laganda och hög moral. Glädje smittar av sig och blir ett kärnvärde som skall genomsyra hela verksamheten.

Engagemang

Vår mission är att göra basketplanen till en mötesplats för människor från olika kulturer och samhällsklasser kan utvecklas som individer. Den värme och empati som skapas i vår klubb kommer att prägla hela vårt gemensamma samhällsklimat. Vår filosofi är att om man som ung tidigt i livet upptäcker trygghet och gemenskap förs den känslan vidare i en positiv riktning. Engagemang är en förutsättning för vår långsiktiga satsning på en etablering i den svenska basketeliten och ett värdeord som förpliktigar.

Mod

Genom att tänka framåt gör vi det möjligt! Det enda vi kan vara säkra på beträffande framtiden är att den kommer medföra stora förändringar. Det ser vi som positivt. Förmågan att tänka framåt och beredskapen att möta dessa förändringar är nyckeln till framgång för oss. Genom att se framåt kan vi skapa ett tryggt fundament för framtiden där målsättningen är att kunna växa och utvecklas både finansiellt och sportsligt. Mod är vår väg mot framtida framgångar.

Vår stil

• Vi är bra kompisar och har roligt tillsammans. Vi visar respekt och ger stöd till alla ledare och spelare.
  • Vi vinner framgång på ett ärligt sätt. Vi kämpar och spelar aggressivt men juste.
  • Vi är föredömen på och utanför planen. Vi respekterar domare, funktionärer och våra motståndare.
  • Vi representerar Östersund Basket i samband med matcher, läger och cuper och visar gott omdöme.
  • Vi accepterar inte doping, droger, mobbing eller rasism.

Mål Östersund Basket Ungdom

Säsongen 2019/2020 har vi

• mer än 1000 medlemmar
  • minst två lag bland de topp 8 i ungdoms SM
  • minst en spelare från Östersund Basket i varje ungdomslandslag (U15-U20)
  • startat 50 nya lag sedan starten 2013
  • utbildat 50 nya ledare enligt SBBF:s utbildningsplan

Under 2020-talet har WNBA/NBA minst en spelare fostrad i vår klubb!

Mål Östersund Basket Dam

• 2016/2017 tillhör vi topp 4 i division 1 damer
  • 2019/2020 spelar vi i Damligan
  • Vi har en huvudsponsor