You are here
Home > Okategoriserade > Vinst i matchen mot Central!

Vinst i matchen mot Central!

Det blev precis som väntat en mycket tuff match mot Central under söndagseftermiddagen. Första halvlek var jämn men allt som oftast var det Central som var i förarsätet. När första halvlek var spelad var gästerna i ledning med fyra poäng.

En siffra som ändå kändes helt okej med tanke på att spelet inte flöt på speciellt bra för hemmalaget.

I halvlek pratade vi om att vi måste bli mer disciplinerade i både anfall och försvar för att kunna vända på matchen. Något som verkade vara lättare sagt än gjort. Efter fyra minuters spel var bortalagets ledning nu uppe i elva poäng.

En ledning som Central behöll tills det var tre minuter kvar av matchen.

Östersund hade då lyckats få ner underläget till fem poäng när Stina Dahlin sätter en trea för att i nästa sekund steala bollen från Central, bli foulad på väg mot korgen och sätta båda sina straffar.

Slutet på matchen blir väldigt spännande, där varken Stina Dahlin eller Elena Popkey visar några nerver från straffkastlinjen och kan skjuta hem segern till Östersund. Sista två minuterna får de tillsammans skjuta 12 straffar, vilka alla resulterar i poäng.

Efter en stark sista period som slutar 25-9 till Östersund går hemmalaget segrande ur matchen med 74-67.

Nu väntar en vecka med träning innan det är dags för nästa hemmamatch. På söndag den 19/12 klockan 13.30 välkomnar vi Hammarby Basket till Sporthallen.

 

Poängplockare Östersund:

Elena Popkey 25p

Frida Joelsson 13p

Stina Dahlin 12p

Matilda Ståhl 9p

Sinit Tesfaslassie 7p

Moa Edström 4p

Tuva Sandal 2p

Megan DeRuyter 2p

 

Länk till fullständig statistik:

http://www.basket.se/Resultat/Matcher?id=18454&game_id=3764263&league_id=3942&season_id=97761

Top